vineri, 27 mai 2011

Doar inertia?

In confruntarea cu realitatile generale si nemultumiti de ceea ce am reusit sa fim sau sa dobindim noi,adoptam o noua postura de reeditare continua.Devenim pe rind actor sau spectator al propriului rol,regizor sau doar corector,experimentam, analizam,tragem linii sau puncte puncte si mergem mai departe.Capatam conditia de turist amator si convins ca vom dobindi la un moment dat ceea ce ne-am propus.Motivati de intemeiat si perfect justificat nu observam la un moment dat ca trecem PE LINGA...- fara sa realizam.Sa fie de vina conditia de explorator permanent pe care am dobindit-o? Sa fie doar inertia,legea studiata prin fizica,ca fiind forta ce ne mina inainte,dincolo de noi si de optiunea noastra?La confluenta dintre inertia generala si cea personala,sintem uneori dezorientati sau proiectati intr-un spatiu total strain.

miercuri, 25 mai 2011

Intre contestat si util,

Aceasta modalitate de comunicare sau socializare online,este foarte contestata de unii si foarte apreciata de altii dintre noi.Din punctul meu de vedere care am patruns in acest spatiu la o virsta mai inaintata si dupa o oarecare experienta de viata consider ca este o pregatire teoretica de a invata sa ne exprimam punctele de vedere deschis.Aici nu sintem inhibati de alte concurente,nu ne este teama de repercursiuni din partea celor cu o functie in familie sau in societate care sa le dea un atu asupra noastra. Este pregatirea noastra de a ne intra in rol inainte de a iesi la scena deschisa-viata si realitatea- asa cum curg.In masura in care ne implicam si participam la dialogul pe diferite teme stringente de viata capatam abilitatea de a ne adapta la diferite stiluri de exprimare a unor puncte de vedere,de a analiza cit mai obiectiv diferite aspecte.Le este teama doar parintilor care au serioase lacune in educatia copiilor.Sint vulnerabili acei tineri sau tinere care patrund in acest spatiu cu un portbagaj sentimental si de experienta anterioara foarte gol. Ispitele, tentatiile,atractiile periculoase sint mai puternice in viata reala din care vin.Este mult mai usor sa te retragi dintr-o neconcordanta sau dezamagire din lumea virtuala fata de cea din viata de zi cu zi.Spatiul virtual este un manual urias sau un atlas din care fiecare invata sau urca atit cit constientizeaza ca ii este util.

marți, 24 mai 2011

Ipocriti cu excelenta!

Suntem ipocriti prin excelenta.Este talentul pe care l-am deprins cel mai bine dupa revolutie.Exersam zi de zi prin diferite ipostaze si suntem mindri de noi cind ne intram perfect in rol.Daca s-ar decerna si la aceasta arta premii, ar trebui sa se acorde in majoritate de cazuri-titlul de excelenta.Defilam deghizati cu lozinci expirate,la nevoie executam si diferite tumbe; totul in numele si in sprijinul prieteniei adevarate,al iubirii vesnice si loialitatii de nezdruncinat.Cind rasturnarea de situatie ne incurca itele o dam din colt in colt;c-o fi una, c-o fi alta, Nety Sandu, eclipsa de luna sau alinierea planetelor, nici vorba de noi. Ne scuturam hainele si pasim inainte cu zimbetul impertubabil pe buze.Critici generalizate,reprosuri insistente si gratuite sub masca unui om nevinovat si bun. De s-ar reinventa propria oglinda,in care sa ne privim sincer, cind nu prea e nimeni prin jur!

vineri, 20 mai 2011

Intre marfa si ambalajul final,

Se spune ca nu conteaza ambalajul decit in masura in care produsul continut este mult sub asteptari. In acest caz cei talentati si cu o imaginatie sporita creaza un text superincitant si un ambalaj stralucitor,in infinite straturi.Fascinati de aceasta marfa supraambalata,in formule sofisticate si pline de interes,ne incumetam sa o dorim,sa o achizitionam, minati de nerabdare. Si tot desfacem fundite colorate si tot despachetam iar intr-un tirziu si in final,descoperim contrariati doar un graunte de adevar,din toata reclama facuta la acest neinsemnat si minuscul produs. Intre marfa si ambalajul final este o multistratificare de foite si fundite colorate,de supraestimari exagerate,spre a-i spori calitatea si mai ales pretul dorit de vinzator. O reclama transparenta, cuprinzatoare si strict la obiect este singura cale cinstita, pentru un produs dorit si de buna calitate.

marți, 10 mai 2011

Zbor motivat,

Zboara, zboara deasupra de lacrimi si gind,
Cit mai inalt si cit mai departe de iluzii si cint.
Zboara, zboara senin si lasa jos pe pamint,
Tot ce a fost sperante desarte,iubire in van.
Zboara, zboara atit cit mai straluceste pe Cer.
Un strop de lumina,o raza de soare si
DOAR PENTRU TINE.